Informatie

Wat kan je allemaal doen in de omgeving?

Wandelen tussen de weilanden, langs rivieren of door de bossen, fietsen, zwemmen en vissen kan perfect in deze omgeving. Daarnaast is het bezoeken van oude dorpjes en steden een ontdekkingstocht door de tijd en in de ochtenden zijn er vaak lokale markten. Regionaal park De Brenne is perfect om te fietsen of te wandelen en te genieten van de vogels die hier leven. Een tocht over het water met een kano is ook prima te doen. In Chaillac is een groot recreatiemeer met zandstrand. In het water liggen diverse speeltoestellen en in het hoogseizoen is hier een badmeester aanwezig. In het huis ligt een koffer met informatiefolders om nog meer te ontdekken wat er te doen is.

Kastelen

In de omgeving liggen erg veel kastelen. Er is zelfs een kastelenroute die gereden kan worden. Niet alle kastelen kunnen bezichtigd worden maar het kasteel in Lignac is te bezichtigen en ligt op slechts 15 minuten rijden van het huis. Vlakbij is een leuke geitenboerderij waar zelf geproduceerde kaas gekocht kan worden.

Oude steden bekijken

In de omgeving zijn vele leuke oude steden te bekijken. In het huis ligt veel informatie over de omgeving. Saint Benoit du Sault is een leuk middeleeuws stadje waar ook een VVV zit. Daarnaast is in deze stad ook een supermarkt. Montmorillon is een schrijvers- uitgeversstad en echt een bezoek waard. In Argenton-sur-Creuse is een leuk archeologisch museum waar een Gallo-Romeins dorp bezocht kan worden. Vrijwel elk weekend is er wel ergens een markt of brocante.

Oradour-sur-Glane

Met een autorit door het Franse platteland is ook het dorp Oradour-sur-Glane te bezoeken. Op 10 juni 1944 heeft een Duits regiment dit dorp volledig ingesloten en verwoest. In totaal zijn hierbij 642 mensen vermoord. Slechts 6 personen overleefden dit bloedbad. In de euforie van de geallieerde invasie en de daarop volgende vrede in 1945 is deze tragedie bijna ongemerkt voorbij gegaan. Bij de ingang van het dorp is een museum ingericht. Wie dat museum ingaat komt midden in het dorp weer bovengronds. Daar zijn alle ruïnes in de staat na de verwoesting. Alles is achtergelaten zoals het op die dag is achtergelaten. Het nieuwe dorp Oradour-sur-Glane welke op steenworp afstand is van het oorspronkelijke dorp is ook te bekijken. Het bijzondere aan dit dorp is dat na de oorlog is bepaald dat dit dorp er volledig grijs er uit moet blijven zien, ter nagedachtenis van een van de grootste tragedies uit de geschiedenis van Frankrijk in de tweede wereldoorlog.

Ontspannen

Na een mooie dag, wandeling, fietstocht of andere activiteit zijn er In de omgeving zijn verschillende mogelijkheden om, samen met uw honden of kinderen, te kunnen picknicken. Ons favoriete plekje, met als uitzicht een mooi kasteel en een stromend riviertje waar heerlijk in gespeeld kan worden, verklappen wij graag!

Geocaching

In de omgeving van de woning zijn meer dan 100 caches verstopt. Wilt u Frankrijk op een bijzondere manier ontdekken en speuren naar alle “schatten” in de omgeving? Pak uw telefoon of een GPS apparaat en vind ze allemaal! Op die manier kunt u ook altijd onze woning weer terug vinden.

Omgeving

Benieuwd wat er nog meer te doen is in onze omgeving? Bekijk dan ook eens dit filmpje.

Leuke activiteiten

Zoals jullie kunnen lezen is er in onze directe omgeving veel te zien en te beleven. Om het voor onze gasten makkelijker te maken hebben wij enkele leuke (dag) activiteiten omschreven. Deze activiteiten zijn ook te lezen in onze te verhuren verblijven.

Lignac 6 km vanaf Dunet

Lignac als dorpje is nou niet een van de mooiste dorpjes. Wel heeft Lignac een enorm goede bakker met zeer lekker gebak. Schuin tegenover de
bakker is de oude wasplaats. Hier kwamen de vrouwen vroeger om de was te doen en de laatste dorpsnieuwtjes uit te wisselen.
Wat de toeristische trekker van Lignac is, is het chateau Guillaume. In het dorp wordt met borden aangegeven hoe men moet rijden om bij dit kasteel te komen.

Download: Lignac

Saint Benoît du Sault, 12 km vanaf Dunet

Een van de mooiste dorpen van Frankrijk is Saint Benoît du Sault, erkend door Les Plus Beaux Villages de France.

Download: Saint Benoit du Sault

Wandelen bij Moulin de Seillant (10 km)

Een prachtige wandelroute waar ook de hond van zal genieten. Goede wandelschoenen zijn wel
nodig. De route gaat over rotsen en gewone paden, voert langs de l’Anglin die je ook twee keer
oversteekt.

Download: Seillant

Picknicken bij Ciron (27 km vanaf Dunet)

Onze favoriete picknickplek is aan de rivier de Creuse in Ciron. Een rit door De Brenne brengt je in Ciron. Eerst passeer je kasteel Romfort. Een mooi kasteel dat helaas niet te bezichtigen is maar de buitenkant is het bekijken waard vanaf de picknickplek.

Download: Ciron

Eguzon/Chantome 29 km vanaf Dunet

Het wordt een Village fleuri genoemd, omdat het overal grote manden met bloemen heeft hangen. Een lust voor het oog. Je kan een korte stop in het dorp maken om het Musée de la Vallée de la Creuse te bekijken.

Download: Eguzon Dunet

Een autorit naar Ouradour (100 km)

De moeite waard om dit stuk te rijden. Dit dorpje is op 10 juni 1944 uitgemoord door de Duitse bezetter. Het dorp ligt er precies zo bij als ten e Duitsers het dorp hebben verlaten.

Download: ouradour

Een dag met regen?

Oke het komt niet heel vaak voor in het hoogseizoen. Maar ook in het voor- en najaar zijn gasten bij ons welkom. Het kan een keer voorkomen dat het regent. Ook dan is in onze omgeving voldoende te doen en te beleven.

Download: regen

Lathus St Rémy (35 km)

Wie van een rotsachtige paden en wilde rivieren houdt, zal hier zeker genieten. Het is een wandeling die dezelfde weg terug heeft, er is geen lus aangelegd. Hier kan je genieten van de prachtige planten en leuke diertjes. Ook hier mag de hond mee.

Nog energie over? Rij dan door (13km) naar Montmorillon. Het plaatsje ligt aan de oevers van de rivier Gartempe. Het plaatsje staat bekend om zijn prachtige oude centrum, waar talloze boekenwinkels te vinden zijn.

Download: Lathus

Crozant; 37 km vanaf Dunet

Het is één van de kunstzinnige dorpjes langs de rivier de Creuse. Dit deel wordt ook wel de Vallee des Peintres, de Vallei van de schilders genoemd, omdat hier vroeger beroemde schilders als Monet kwamen om het landschap rond de rivier te schilderen.

Download: crozant Dunet

 

Links

De volgende website’s zijn mogelijk voor u interessant tijdens het verblijf of in voorbereiding van uw ideale vakantie.

logerenbijnederlanders.nl