Informatie

Wat kan je allemaal doen in de omgeving?

Wandelen tussen de weilanden, langs rivieren of door de bossen, fietsen, zwemmen en vissen kan perfect in deze omgeving. Daarnaast is het bezoeken van oude dorpjes en steden een ontdekkingstocht door de tijd en in de ochtenden zijn er vaak lokale markten. Regionaal park De Brenne is perfect om te fietsen of te wandelen en te genieten van de vogels die hier leven. Een tocht over het water met een kano is ook prima te doen. In Chaillac is een groot recreatiemeer met zandstrand. In het water liggen diverse speeltoestellen en in het hoogseizoen is hier een badmeester aanwezig. In het huis ligt een koffer met informatiefolders om nog meer te ontdekken wat er te doen is.

Kastelen

In de omgeving liggen erg veel kastelen. Er is zelfs een kastelenroute die gereden kan worden. Niet alle kastelen kunnen bezichtigd worden maar het kasteel in Lignac is te bezichtigen en ligt op slechts 15 minuten rijden van het huis. Vlakbij is een leuke geitenboerderij waar zelf geproduceerde kaas gekocht kan worden.

Oude steden bekijken

In de omgeving zijn vele leuke oude steden te bekijken. In het huis ligt veel informatie over de omgeving. Saint Benoit du Sault is een leuk middeleeuws stadje waar ook een VVV zit. Daarnaast is in deze stad ook een supermarkt. Montmorillon is een schrijvers- uitgeversstad en echt een bezoek waard. In Argenton-sur-Creuse is een leuk archeologisch museum waar een Gallo-Romeins dorp bezocht kan worden. Vrijwel elk weekend is er wel ergens een markt of brocante.

Oradour-sur-Glane

Met een autorit door het Franse platteland is ook het dorp Oradour-sur-Glane te bezoeken. Op 10 juni 1944 heeft een Duits regiment dit dorp volledig ingesloten en verwoest. In totaal zijn hierbij 642 mensen vermoord. Slechts 6 personen overleefden dit bloedbad. In de euforie van de geallieerde invasie en de daarop volgende vrede in 1945 is deze tragedie bijna ongemerkt voorbij gegaan. Bij de ingang van het dorp is een museum ingericht. Wie dat museum ingaat komt midden in het dorp weer bovengronds. Daar zijn alle ruïnes in de staat na de verwoesting. Alles is achtergelaten zoals het op die dag is achtergelaten. Het nieuwe dorp Oradour-sur-Glane welke op steenworp afstand is van het oorspronkelijke dorp is ook te bekijken. Het bijzondere aan dit dorp is dat na de oorlog is bepaald dat dit dorp er volledig grijs er uit moet blijven zien, ter nagedachtenis van een van de grootste tragedies uit de geschiedenis van Frankrijk in de tweede wereldoorlog.

Ontspannen

Na een mooie dag, wandeling, fietstocht of andere activiteit zijn er In de omgeving zijn verschillende mogelijkheden om, samen met uw honden of kinderen, te kunnen picknicken. Ons favoriete plekje, met als uitzicht een mooi kasteel en een stromend riviertje waar heerlijk in gespeeld kan worden, verklappen wij graag!

Geocaching

In de omgeving van de woning zijn meer dan 100 caches verstopt. Wilt u Frankrijk op een bijzondere manier ontdekken en speuren naar alle “schatten” in de omgeving? Pak uw telefoon of een GPS apparaat en vind ze allemaal! Op die manier kunt u ook altijd onze woning weer terug vinden.

Omgeving

Benieuwd wat er nog meer te doen is in onze omgeving? Bekijk dan ook eens dit filmpje.

 

Links

De volgende website’s zijn mogelijk voor u interessant tijdens het verblijf of in voorbereiding van uw ideale vakantie.

logerenbijnederlanders.nl